Güvenlik

19 yaşındaki Ali’nin öldürüldüğü davaya ilişkin 3 sanığa indirimli ceza

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesindeki bağ evinde, geçen 29 Ağustosta birlikte alkol alan Yiğit Saygın ile Ali Mardin arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavganın ardından bağ evinden ayrılan Yiğit Saygın, amcası Hasan Saygın ve dedesi Hüseyin Saygını arayarak yardım istedi. Amcası ve dedesini yanına alan Yiğit Saygın, Ali Mardinin bulunduğu Kızılpınar Kocameşe mesire alanına gidince iki genç arasında yine kavga çıktı. Bu sırada Yiğit Saygın, otomobilden aldığı pompalı tüfekle Mardine ateş açıp, amcası ve dedesi ile olay yerinden ayrıldı. Ağır yaralanan Mardin, kaldırıldığı Çerkezköy Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi. Jandarmanın yakaladığı Yiğit Saygın, amcası Hasan Saygın ve dedesi Hüseyin Saygın, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede mahkeme tarafından tutuklandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

3 SANIĞA MÜEBBET CEZASI

Çerkezköy Ağır Ceza Mahkemesinde sanıklar hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Yiğit Saygın, amcası Hasan Saygın ve dedesi Hüseyin Saygın, Ali Mardinin ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada Mardin ailesinin avukatı ve yakınları, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada Yiğit Saygın, Hasan Saygın ve Hüseyin Saygına müebbet hapis cezası verildi. Daha sonra mahkeme heyeti, olayın gelişimi ve darp unsurları gerekçesiyle cezaları 15 yıla düşürdü.

BÖYLE BİR KARAR BEKLEMİYORDUK

Kararın ardından adliye önünde toplanan Ali Mardinin ailesi ve yakınları, karara tepki gösterdi. Ali Mardin’in amcası İbrahim Mardin, “Bugün oğlumuzun 3üncü mahkemesiydi. Adaleti hakimlerden, savcılardan bekliyorduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine sığındık. Ancak mahkeme heyeti darp olduğu için cezada indirime gitti. Ama bir cinayetin kararı 15 yıl olamaz. Buna itiraz ediyoruz. Böyle bir karar olabilir mi? Cinayet işliyorsun, 19 yaşında çocuk öldürüyorsun, 15 yıl ceza alıyorsun. Türkiye Cumhuriyetinden, hakimlerden ve savcılardan adalet istiyoruz. Böyle bir karar beklemiyorduk. Bu karar acımızı daha da katladı. Sanıklar için müebbet hapis bekliyorduk. Ortada bir cinayet var. Her şeye rağmen yine adalete sığınıyoruz. Sanıklar için cezanın artırılmasını istiyoruz. Bir insanın canı bu kadar ucuz olamaz. Sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız. Adalete sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version