Güvenlik

15 ilde ‘siber suç’ operasyonu: 16 tutuklama

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından son 2 haftadır düzenlenen operasyonu, sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre; Nitelikli dolandırıcılık ve Bilişim sistemlerini kullanarak kumar oynanmasına yer ve imkan sağlama suçlarına yönelik yapılan çalışmada, hesaplarında 38 milyon TLlik işlem hacmi bulunan 28 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 16sı tutuklanırken, 9u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri ise devam ediyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Niğde ve Yalova merkezli Afyonkarahisar, Batman, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Mersin, Ordu, Tekirdağ ve Yozgatta yakalanan şüphelilerin; internet bağlantılı işletim sistemleri üzerinden kumar oyunu uygulamaları kurulumu sağlayarak kumar oynattıkları, sosyal medya platformları üzerinden sahte kiralık ev ve araç satış ilanı vererek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version