Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

14 yıllık Yakup cinayeti, annenin ifadesiyle aydınlatılmış

Yayınlanma tarihi:

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Yakup Bozkurt, 2012 yılı Mayıs ayında ailesinin mevsimlik işçi olarak geldiği Seyitgazi ilçesinde kayboldu. Ailenin kayıp ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı’nın yanı sıra AFAD, UMKE, AKUT ve Türk Hava Kuvvetlerine ait helikopter bölgeye sevk edildi. Yapılan aramalar sonucu Yakup Bozkurt’un cansız bedeni, kırsal Doğançayır Mahallesi Kırgız Tepe mevkiinde beton büz boru içerisinde gizlenmiş vaziyette bulundu. O dönem yapılan çalışmalara rağmen Yakup Bozkurt’un cinayet şüphelisine ilişkin herhangi bir iz bulunamadı.

BAKANLIK, DOSYAYI YENİDEN AÇTI

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı, 14 yıldır faili meçhul olarak kalan dosyayı yeniden açtı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Eskişehir Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, Bozkurtun ölü bulunduğu alanlarda yeniden arama yaptı. Soruşturma kapsamında Yakup Bozkurt’un babası Abdurrezzak Bozkurt, anne Huriye Çiftçi, cesedi bulduğu belirtilen Halil D., Salih B., Salih M. ve Abdülkadir B. gözaltına alındı.

Eskişehir Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınan 6 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden anne Huriye Çiftçi, eski eşi Abdurrezzak Bozkurt’un oğlunu öldürdüğünü söyledi. Çiftçi, oğlu Yakup’un kaybolmasından sonra eski eşi Abdurrezzak’ın yaklaşık birkaç gün sonra elinde yara bulunarak geldiğini söyledi. Aralarında çıkan tartışmada Abdurrezzak Bozkurt’un oğlunu öldürdüğünü itiraf ettiğini anlatan anne Çiftçi, “Elinde kan vardı benden yara merhemi istedi. Elleri titriyordu ve ağlıyordu. Neden ağladığını ve merhemi ne yapacağını sorduğumda bana bağırarak ‘sus, Yakup bende’ dedi. Onu ittirdim, Abdurrezak kızıp boğazımı sıktı” dedi.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden Abdurrezzak Bozkurt tutuklanırken, diğer 5 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Eskişehir’de 2012 yılında kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan ve 14 yıl sonra katil zanlısının babası Abdurrezzak Bozkurt olduğu tespit edilen 2,5 yaşındaki Yakup Bozkurt soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Fotoğraf: Eskişehir,(DHA)

Continue Reading
Reklam