Connect with us

EKONOMİ

1,2,3,4,5 ÇOCUKLU AİLELERE 5.500 TL DESTEK! Bakanlık Duyurdu Ödemenizi Alın!

1,2,3,4,5 ÇOCUKLU AİLELERE 5.500 TL DESTEK! Bakanlık Duyurdu Ödemenizi Alın!

Yayınlanma tarihi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Haziran ayı içinde yapılacak olan sosyal yardım ödemeleri hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Geçmiş dönemlerin ödeme takvimlerine dayanarak yapılan tahminlere göre, ödemelerin 10 ile 20 Haziran tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu ödemelerin ortalama tutarı 5330 TL olarak planlanıyor.

Kurban Bayramı Dolayısıyla Ödemelerin Erken Tarihe Alınması İhtimali

Ödemelerin 15 ile 20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verilmesi halinde, bakanlık tarafından resmi web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca, Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’da başlayacak olması nedeniyle ödemelerin daha erken bir tarihe alınması ihtimali de değerlendiriliyor.

Temmuz Ayında Beklenen Sosyal Yardım Zammı

Vatandaşlar, Temmuz ayının başlarında sosyal yardım ödemelerine zam yapılmasını bekliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her altı ayda bir uyguladığı zam politikası göz önünde bulundurulduğunda, mayıs ve haziran aylarının enflasyon verileriyle birlikte %20 ile %25 arasında bir artışın gerçekleşebileceği tahmin ediliyor. Resmi açıklama yapılmamış olsa da, vatandaşların enflasyon verilerini yakından takip etmeleri ve ödemeler konusunda güncel bilgileri resmi kanallardan edinmeleri önem taşıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla