Türkiye

100 milyar dolarlık ticaret hedefi için ABD’de yoğun diplomasi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TÜRKİYE ile ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefi kapsamında, İletişim Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda, ABD’de önemli ticari diplomasi etkinlikleri yapıldı. 

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ‘Transatlantik İhracatında Türkiye’nin Rolünün Artırılmasına Yönelik Panel Serisi ve Ticari Diplomasi Çalıştayları’ programı kapsamında Türkiye’den 14 Mart’ta ABD’ye giden heyet, temaslarını tamamladı. Aralarında TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir’in yanı sıra TİM Başkan Vekili Başaran Bayrak, TİM Marka Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman Orakçıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, İletişim Başkanlığı yetkilileri ile iş insanlarının bulunduğu heyet, Washington ve New York’ta ziyaretler, yuvarlak masa toplantıları ve paneller yaptı. 

DIŞİŞLERİ VE TİCARET BAKANLIKLARINA ZİYARET

Görüşmelerde ve etkinliklerde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi doğrultusunda, ticari ilişkilerinin geliştirilmesinin ve iş birliğinin önemi vurguladı, ABD’li yatırımcılar Türkiye’ye davet edildi. Türkiye’nin ABD’li yatırımcılar için birçok fırsatı barındırdığına ve güvenli bir ülke olduğuna dikkat çekilen görüşmelerde, ABD tarafından bazı ürünlere uygulanan ek vergilerin de kaldırılması talep edildi. Program kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret eden heyet, burada yapılan toplantıda Türk-Amerikan ilişkilerinin önemini, ticari ilişkiler ile ilgili hususları ve karşılıklı yatırımları ele aldı. Heyetin ABD Ticaret Bakanlığı’na ziyaretinde de Türk-Amerikan ticari ilişkilerine atfedilen önem, iki ülke ticaretinin önündeki engellerin aşılması ve yatırım konularında istişarelerde bulunuldu.

100 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ HEDEFİ

Program kapsamında ABD Ticaret Odasında ‘Yeni Fırsatlara Kapılar Açmak: Türk-Amerikan Ticari İlişkileri’ konulu yuvarlak masa toplantısı yapıldı. ABD-Türkiye İş Konseyi Direktörü Jennifer Miel’in moderatörlük yaptığı toplantıda; Türk heyetinin yanı sıra ABD Ticaret Odası Türkiye ve Orta Doğu’dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Khush Choksy ve oda temsilcileri yer aldı. Toplantıda, Türk-Amerikan ticari ilişkilerindeki 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefi ve ticaretin önündeki engellerin aşılması ile ilgili hususlar konuşuldu. Türk heyeti, ticari diplomasi temaslarında resmi kurumların yanı sıra Washington DC’de düşünce kuruluşu Atlantic Council ile görüşmeler yaptı. Program kapsamında ayrıca New York’ta bulunan Türkevi’nde iki ticari diplomasi çalıştayı düzenledi. ‘Türkiye ve Amerika’nın Yeni Ufuklara Yönelik Girişimleri: 100 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi’ başlıklı birinci panelde SETA Vaşington Araştırma Direktörü Kılıç Buğra Kanat’ın moderatörlüğünde AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu ile TİM Başkan Vekili Bayrak konuşmacı olarak yer aldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İletişim Başkanlığı Washington Basın Müşaviri Muhammed Bilal Kenasarı’nın moderatörlüğünde düzenlenen ‘Refah için Güç Birliği: Türkiye-Amerika İlişkileri’ adlı panele ise TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeytinoğlu, TOBB Gıda ve İçecekler Meclisi Üyesi Murat Hocalar, İstikbal Mobilya A.Ş Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük ve TİM Marka Konseyi Başkan Vekili Orakçıoğlu katıldı. Türk heyeti, program boyunca çeşitli vesilelerle ABD’de bulunan Türk ve Amerikalı yatırımcı ve iş insanları ile bir araya geldi. Programın Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkilerin dinamiklerine olumlu ve somut katkılar sağlaması bekleniyor.   

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version