Türkiye
100 Bin Taşeron Kadro Bekliyor! Bakanın Açıklamasının Ardından Gözler Meclis’e Çevrildi
Meclis’in açılmasına sayılı günler kala, taşeron işçilere kadro verilmesi konusu gündemin en önemli maddelerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu önemli değişiklik, torba yasa içerisinde yer alarak yakın bir tarihte yürürlüğe girebilir. Kamu işçileri için beklenen bu reform, kadro, iş güvencesi ve kıdem gibi konularda sorunlar yaşayan taşeron işçiler için büyük bir umut olacak. İşte taşeron işçilere kadro verilmesi hakkındaki son detaylar…
Taşeron İşçilere Kadro Kapısı Açılıyor:
Yeni dönemde kamu işçilerine yönelik önemli reform adımları atılıyor. Özellikle kamu kurumlarında kadro, iş güvencesi ve kıdem gibi sorunların yaşandığı taşeron işçilik dönemi sona eriyor. Kamu kurumlarındaki yaklaşık 900 bin taşeron işçinin ardından, yaklaşık 100 bin daha taşeron işçisi kadroya alınacak.
Özel Sözleşmeli Personel Olacaklar:
Taşeron işçilerin kadroya alınmaları durumunda, “özel sözleşmeli personel” statüsünde istihdam edilecekleri bekleniyor. Ancak henüz yasa yürürlüğe girmemiş olduğu için taşeron işçilerin kadroya alınma şartları netlik kazanmış değil. Ancak tam zamanlı çalışan işçilerin düzenlemeden yararlanacağına dair bilgiler bulunuyor. Ayrıca, yasanın yürürlüğe girmesiyle kapsamın genişletilebileceği de bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.
Kadroya Geçiş Talepleri ve Beklentiler:
Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bünyesinde çalışan taşeron işçiler, uzun yıllardır belirli süreli sözleşmelerle çalıştıkları için güvencesizlik ve belirsizlikle karşı karşıya kaldılar. Bu nedenle, kadroya geçiş talepleri, mali hakların iyileştirilmesi, sosyal güvencenin sağlanması ve iş güvencesinin artırılması gibi konularda büyük önem taşıyor. Taşeron işçiler, seslerini duyurarak bu beklentileri için çaba gösteriyorlar.
Taşeron işçilere kadro verilmesi, işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve daha güvenceli bir gelecek sunulması açısından büyük bir adım olarak görülüyor. Bu değişiklikler, taşeron işçilerin ekonomik ve sosyal haklarını güçlendirmeyi amaçlayarak, işçi kesiminin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Detaylar yasal düzenleme ile netlik kazanacak ve taşeron işçilere kadro verilmesi süreci daha fazla tartışılacak.